Jdi na obsah Jdi na menu

Chovatelé vystavovali i přes nepřízeň počasí

Asi ne všichni ví, že stodolu se zahradou naproti městskému muzeu v Radnicích zakoupila nedávno ZO ČSCH Terešov, zkráceně chovatelé. Jedná se o malý areál historické stodoly (1837) se zahradou, kde se již 18.6.2016 uskutečnila v rámci Dne Radnic výstava, a kde svoje chovatelské umění poprvé předvedli zejména členové ZO.

Po nadšení z této akce doprovázené téměř letním počasím se členové rozhodli k uspořádání 1. místní výstavy drobného zvířectva a naplánovali si datum 17.9.2016. Po třítýdenní přípravě s jistou trochou nervozity byly síly prověřeny již pátečním přívalovým deštěm, kdy bylo nutné přestěhovat několik klecí drůbeže do stodoly. Sobota - den výstavy byla tak očekávána s velkým napětím vzhledem k předpovědi počasí. Déšť a časté přeháňky byly neúprostné. Přesto členové ZO se svými známými po celý den provedli cca 150 návštěvníků. Přijelo i několik kolegů z jiných organizací, kteří byli zvědavi na nový chovatelský výstavní areál.

Na závěr došlo k předání cen pro oceněné expozice. Vyhlašování se ujal sám předseda chovatelů p.Jiří Jágr. Z rukou krajského zastupitele p.Jana Šaška, starosty města p.Jana Altmana a člena ústředního výboru ČSCH p.Lubomíra Kesnera byly předány poháry. Pan Šašek oficiálně oznámil, co by člen výběrové komise, že byla podpořena žádost ZO ČSH Terešov a chovatelé obdrží od Plzeňského kraje dotaci 100 tis. Kč na další úpravu areálu.

Chovatelé a jejich příznivci zaslouží poděkování za zvládnutí svoji 1.výstavy v nepříznivých klimatických podmínkách. Blahopřejeme jim k získání dotace  a těšíme se na další výstavy.

S potěšením konstatujeme, že aktivními chovateli včetně jejich příznivců jsou i členové našeho MS.

Info o činnosti chovatelů můžete najít na webových stránkách:

http://www.zo-csch-teresov.estranky.cz/