Jdi na obsah Jdi na menu

Kavárna La Boema nominována na titul Stavba roku PK, dejte jí svůj hlas, 22.5. končí hlasování

Kavárna La Boema, o které jsme již na našem webu psali v rubrice Naše vize, a můžete si ji prohlédnout ve fotogalerii Kavárna, byla odbornou porotou nominována na Stavbu roku Plzeňského kraje 2012. Jedná se o další, doufejme, že úspěšnou prezentaci stavebních rekonstrukcí starých domů v našem městě zejména po r. 1989.

Úspěchem je již vlastní nominace na titul Stavby roku PK v kategorii B. Rekonstrukce staveb, ve které je přihlášeno nejvíce staveb, a kde je také nejvíce nominací, tedy v nejsilnější konkurenci. Potěšitelné je, že výrazný podíl na obnově samozřejmě mimo investora, který vše platil, mají místní radničtí občané. Autorem projektu rekonstrukce je Miroslav Jaroš, hlavním dodavatelem stavby byla firma Jaroslava Sýkory včetně dalších jeho spolupracovníků. 

Majitelé kavárny, Jan Irving a Beatrijs Steegstra, investovali do obnovy bývalé lékárny nemalé finanční prostředky bez jediné koruny dotace. Od otevření kavárny se podílejí na zvýšení kulturního dění ve městě. O tom svědčí několik úspěšně zorganizovaných akcí, zejména ta poslední s Davidem Vávrou o Šumných stopách, p. Bohdana Proška (pradědeček majitele kavárny) a jeho bratra v Bulharsku, která zcela zaplnila sál kulturního domu. Následně se křtilo Proškovo pivo před kavárnou, které se zde čepuje. Pivo se vaří v zámeckém pivovaru v Chyši na Karlovarsku a majitelé, manželé Lažanští, byli též přítomni.

V loňském roce 2012 byla do soutěže Stavba roku PK přihlášena vedením města rekonstruovaná Mateřská škola v Radnicích. Stavbu navrhl opět Miroslav Jaroš. Radnická fa Akvaterm prováděla zdravotní instalace a vytápění, fa Dřevo-hračky s.r.o. (radničtí podnikatelé) dodala vybavení interiéru. Následně v červnu 2012 byla v kulturním domě U růže vystavena jedna ze čtyř putovních výstav všech přihlášených staveb do soutěže po našem kraji (viz rubrika Naše postřehy a nápady).

Milí spoluobčané, návštěvnici našeho webu a kavárny, pokud se Vám stavba radnické kavárny La Boema líbí, podpořte ji v hlasování o Cenu veřejnosti v kategorii B. Rekonstrukce staveb na webu:
www.stavbarokupk.cz/stavba-roku-2012/hlasovani-verejnosti/hlasovani-verejnosti.aspx?LayID=2, kde mj. najdete hodnocení a zdůvodnění nominace stavby od odborné poroty. Svým hlasem více zviditelníme nejen kavárnu, ale i naše město. Děkujeme.

Místní rada ODS Radnice