Jdi na obsah Jdi na menu

Kavárna otvírá

Kavárna otvírá. Ano, kavárna na horní straně náměstí bude koncem dubna otevřena. Radnice opředené bohatou kulturní historií si takové zařízení zaslouží. Co je pro Pražany Kavárna Slavia, to by měla být pro Radničany Kavárna  La Boema.

Kde se vzal tento název? Majitelé se pohybují v umělecké sféře, v hudbě a malířství. Navíc příbuzenské nitky majitele vedou až k k operní pěvkyni Gabriele Roubalové. Tato úžasná souhra náhod dala vzniknout nápadu na originální a zajímavý název kavárny.  Tak si připomeneme slavnou radnickou rodačku, které si více váží v Austrálii než u nás. Příští rok uplyne 170 let od jejího narození. Pamětní deska na zámku nám to dává na vědomí.

Kavárna není určená pouze pro "uměleckou smetánku" města Radnic a okolí, ale dle slov majitele, rád zde přivítá kohokoliv. Bude nekuřácká, toto odvážné rozhodnutí majitelů zaslouží pochvalu. Proto může být i kavárnou rodinnou. Ale také chce být kavárnou, kde se nejen uměnímilovní občané budou scházet k poslechu živé hudby a k příležitostným výstavám.

Kavárna se bude určitě chtít profilovat i svojí dokonale vybavenou kuchyní, kde bude připraveno jak klasické, tak i speciální menu včetně holandských sýrů, ale také piva z místního minipivovaru.

Vy, kteří se již nemůžete dočkat, sledujte oznámení na vstupních dveří. Neděle 29.4.2012 by měla být dnem startovním. Malou ochutnávku z interiéru před dokončením je možné spatřit ve fotogalerii Kavárna.

Majitelům přejeme mnoho spokojených hostů, kteří se budou rádi vracet nejen do kavárny, ale i do našeho krásného města. Do města, kde se narodila slavná operní pěvkyně Gabriela Roubalová zvaná La Boema a kde se začínají psát  dějiny nové Kavárny La Boema.  

Miroslav Jaroš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mylý Mirku,

(Pavel Straka, 10. 2. 2017 22:40)

jsem rád, že existuje takové místo jako La Boema a že jsi se podílel na jejím vzniku. Bohužel jsem se s tímto podnikem blíže seznámil v pro mne smutnou dobu. Naštěstí tatínek se doufám uzdraví a budu častěji u něho hostem. Měj se hezky a doufám, že se potkáme.
Pavel Straka.
psf@centrum.cz