Jdi na obsah Jdi na menu

Připojení severního Rokycanska na dálnici D5 ožívá

Před více než 3 lety jsme Vás informovali v rubrice "Naše vize" o úsilí vedení Plzeňského kraje z let 2004-2008 pomoci výstavbou dopravní infrastruktury vzdálenějším oblastem od krajského města, kde velmi obtížně vznikají  nové pracovní příležitosti a lidé se raději stěhují blíže k centrům. Na konci článku jsem sdělil, že jsem optimistou a věřím v realizaci projektu, jen nevím kdy.

Nyní snad nastává čas pokračování v zastaveném projektu, který nebyl jen bláznivým nápadem jednoho člověka nebo bývalého vedení města Radnic a Mikroregionu Radnicko. Je dobře, že současné vedení kraje si po tolika letech uvědomilo, že mnohé připravované projekty jiných politických stran nebyly jen tendenčními akcemi, ale měli svoje hluboké opodstatnění, bez vlivu na barvu politické knížky vládnoucích politiků. Rozvoji problémových (okrajových) území kraje se musí věnovat každá rozumná politická reprezentace.

Přeji si, aby i další projekty dříve zpracované pro rozvoje silniční sítě v Plzeňském kraji se dočkaly pokračování a zejména realizace stavby. Následující projektová příprava bude velmi náročná, zejména výkup pozemků. Zde mohou pomoci starostové obcí jako v jiných úspěšných projektech, např. obchvat Rokycany - Hrádek, západní obchvat Plzně - 1.etapa, západní obchvat Klatov apod.

Původní článek "Připojení severního Rokycanska na dálnici D5" se stal podle statistiky webu nejvíce navštěvovaným článkem. Těší nás vysoký zájem návštěvníků. O postupu prací Vás budeme informovat.

Miroslav Jaroš