Jdi na obsah Jdi na menu

Na stavbě MŠ se finišuje, zbývá měsíc na dokončení

rop.jpg

Na stavbě MŠ se finišuje, zbývá měsíc na dokončení. Ve fotogalerii jsou přidány fotografie z průběhu výstavby. Na stavbě je dnes denně cca 20 pracovníků, kteří kompletují stavbu uvnitř, z vnější strany se dokončuje fasáda a co nevidět začnou terénní úpravy. Na počátku října jsou uvnitř dokončeny betonáže podlah, omítky a sádrokartonové podhledy. Obkladači pokládají dlaždice dle učitelkami MŠ odsouhlaseného návrhu interiéru, kdy měli možnost si zvolit odstíny barev v jednotlivých umývárnách a WC, kuchyni, dále si vybrali odstíny podlah z PVC a koberců včetně barev pro výmalbu místností. Veselými barvami je pojednána fasáda i celý interiér.

Předškoláci a jejich rodiče se netrpělivě ptají, kdy bude stěhování. I když neznám přesný záměr vedení města, přesto bych doporučoval nastěhovat se až po vánocích. Důvod je prostý. Protože se na stavbě používalo mnoho mokrých procesů, je třeba, aby se voda mohla z konstrukcí odpařit a to nyní na podzim bude nejlepší, když se bude nějaký čas topit a intenzivně větrat, což je obtížné v zimě s obsazenými učebnami. 

Město tak bude moci dát předškolákům krásný dárek pod stromeček - zbrusu "novou" školku. Rodiče určitě s radostí po vánocích pomohou se stěhováním do nového třeba i na úkor vlastního volna a vánočního klidu.

Po nové základní škole a zdravotním středisku máme i novou školku. To jsou důležité opěrné body pro další rozvoj našeho města. Po shlédnutí celého díla, pokud vedení města zorganizuje den otevřených dveří, budou moci občané posoudit, zda-li rozhodnutí předchozího vedení města bylo dobré nebo špatné.

Jako zaujatý zastupitel, který na tom od počátku intenzivně pracoval, připravoval a spolupodílel, se vzdávám práva na objektvní hodnocení. Budu velmi pečlivě naslouchat Vaše názory. Jako malé dítě jsem do školky nikdy nechodil.  Protože vím, jak vše bude vypadat, respektive si to dokážu představit, přesto bych rád na malou chvilku pobyl v učebně či na lehátku a poobědval v jídelně. Ale nejspíše už mi do MŠ nikdy nezapíší a já to neprožiji. Jsem rád , že jsem si mohl poslední dva roky školku alespoň plně užít od projektu až po stavbu, nejintenzivněji nyní při dokončování, kdy se rodí konečný výsledek.

Miroslav Jaroš