Jdi na obsah Jdi na menu

Opravy budov skončily s rekonstrukcí mateřské školy, my v nich chceme pokračovat

V předchozích dvou volebních období se téměř žádné objekty v Radnicích neopravovaly. Posledním objektem byla kompletně zrekonstruovaná mateřská škola. Celkové náklady na opravu zdejší mateřinky byly 18 milionů korun, z toho 11 milionů činila evropská dotace. Původní kapacita 70 dětí měla být díky novým předpisům snížena na 55 dětí. Přitom současná kapacita 84 dětí je zcela naplněna. Projekt včetně dotace jsme připravili, takže nové vedení města podepsalo pouze smlouvu a stavbu dotáhlo do zdárného konce.

Pohled na původní školku

Zájem o den otevřených dveří dne 12. prosince 2011 byl obrovský, takový zájem o zdejší školku stále trvá. Jedním z našich volebních cílů je další rozvoj prostor pro naše nejmenší spoluobčany, jak v mateřské, tak samozřejmě i základní škole, jež je využívána od roku 1998 a dnes již potřebuje větší opravy.

MŠ po rekonstrukci

Stejně jako rekonstrukce mateřské školy, tak i odvážná rekonstrukce bývalé rukavičkárny na městkou polikliniku, jež byla dokončena v roce 2010, patří do úspěšných projektů radnické ODS.

Poliklinika po rekonstrukci

Kromě rekonstrukce mateřské školy, polikliniky i obou penzionů pro seniory, chceme zachránit budovu tzv. měšťanky, kde by mohlo vzniknout 18 bytů pro mladé rodiny, které v našem městě zcela chybí a mladí jsou tak nuceni k odchodu z našeho města.

A také bychom chtěli navrátit krásu bývalému zámku, aby město Radnice mělo svůj reprezentativní prostor, který by sloužil ke společenským a spolkovým činnostem.

Kompletní náš volební program naleznete zde:

https://odsradnice.estranky.cz/clanky/volebni-programy/2018---2022/volebni-program/volebni-program-pro-obdobi-2018-2022.html