Jdi na obsah Jdi na menu

Výkupy pozemků pro připojení severního Rokycanska na dálnici mohou začít

21. 6. 2017

Vážení obyvatelé, návštěvníci a přátele severního Rokycanska,
o usnesení zastupitelstva Plzeňského kraje jsme Vás informovali v článku "Sen se začíná měnit ve skutečnost". Nyní takovouto radostnou zprávu zvěstují i novináři v médiích. Proto zveřejňujeme článek z Práva.

Mám obrovskou radost, protože většinu staveb, zejména těch nových, jsem po domluvě se svými spolupracovníky navrhoval radě a zastupitelstvu Plzeňského kraje ke schválení v letech 2004-2008, kdy jsem měl tu čest vykonávat funkci radního pro dopravu Plzeňského kraje. Od mnohých jsem musel snést kritiku, že máme rozbité silnice a plánujeme nové "drahé" přeložky krajských silnic. Věděl jsem, že neustálým asfaltováním stávajících silnic se nepohneme z místa a nůžky mezi námi a sousedním Německem se budou ještě více rozevírat. Proto jsem vsadil na zahájení přípravy přeložek silnic v souladu se zpracovanou koncepcí dopravy PK.

Dnes se již zapomnělo na ty urputné bitvy v začátku přípravy, kdy musel mít člověk trpělivost, dost odvahy a přesvědčovacího úsilí. Pokaždé když jedu po západním obchvatu Plzně, obchvatu Rokycan, novém mostě v Úborsku, obchvatu Všerub na PS, z Nepomuka na Přeštice s obchvatem Kokořova, nové silnici z Oselců do Chanovic, východním obchvatu Klatov, tak se mi v paměti zjeví většina jednáních, které jsme k prosazení museli absolvovat.

Vedení Plzeňského kraje ústy p.hejtmana a p.náměstka považuje projekt připojení za klíčový a to je dobrá zpráva.

Našim silničářům mnoho úspěchů při výkupu pozemků a brzké zahájení stavby "Napojení severního Rokycanska na dálnici D5 a všem nám ostatním ještě trochu trpělivosti

přeje Miroslav Jaroš

Výkup pozemků_Právo.pdf